ПСЖ и Нант играят при 3:2 в мач от 26-ия кръг

...
ПСЖ и Нант играят при 3:2 в мач от 26-ия кръг
Коментари Харесай

ПСЖ загря за Байерн с победа, рекорд за Мбапе

ПСЖ и Нант играят при 3:2 в мач от 26-ия кръг на Лига 1. Срещата се излъчва онлайн по DIEMA SPORT 3. В 12-ата минута Лионел Меси вкара за 1:0, а в 17-ата минута Жауен Хаджам си вкара автогол. В 30-ата минута Людовик Блас понижи. В 37-ата минута Игнатиус Ганаго изравни. В 60-ата минута Данило още веднъж изведе ПСЖ напред. 

Домакините започнаха мощно мача и поведоха още в 12-ата минута. " Принцовете " проведоха многоходова офанзива, при която топката стигна отляво до Килиан Мбапе. Нападателят центрира в наказателното поле, където защитата на гостите изпусна Меси, който изпревари Палоа и вкара за 1:0. 

ПСЖ удвои задатъка си в 17-ата минута. Мбапе получи отляво и насочи мощен удар, който Лафон мазета. Мукиеле сложи напрегнат Хаджам, който прати топката в личната си врата за 2:0. 

В 30-ата минута гостите се върнаха в мача. Людовик Блас получи отляво, навлезе във вътрешността и потърси близкия ъгъл, с което изненада Донарума, който очакваше центриране и топката се озова във вратата за 2:1.

В 37-ата минута Нант можеше да изравни резултата. Моле шутира от към 20 метра фронтално против вратата. Донарума не се намеси добре, само че въпреки всичко мазета топката, а Ганаго от няколко метра не съумя да направи добавка. Секунди по-късно след осъществяване на корнер на близката греда, къдетп Мутусами продължи към далечната греда, където Игнатиус Ганаго вкара за 2:2. 

След час игра ПСЖ още веднъж поведе. Парижани разиграха след осъществяване на корнер, а отбраната на Нант не съумя да почисти центрирането на Витиня. Топката се озова в Мбапе отдясно, който центрира в наказателното поле, където Кастелето беше изпреварен от Данило и португалецът с глава се разписа за 3:2. 

В 66-ата минута Мукиеле беше изведен самичък отдясно, като беше застъпен от Хаджам и падна в наказателното поле. Първоначално основният рефер уточни бялата точка, само че след намесата на ВАР стана ясно, че нарушаването е отвън наказателното поле и ПСЖ получи фал. Меси опита пряк удар, само че Лафон внимаваше и мазета. 

В 77-ата минута капитанът на парижани Маркиньос получи травма и беше сменен от Битшиабю. Малко по-късно Ганаго се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, само че стреля в навън. 

В продължението на мача Килиан Мбапе постави точка на разногласието. Нападателят получи от Пембеле с тил към вратата, овладя топката, обърна се и с мощен удар вкара за 4:2. Това беше гол №201 за Мбапе с екипа на ПСЖ, като той стана най-резултатният футболист в историята на клуба. 

ПСЖ - Нант 4:2

1:0 Лионел Меси (12)

2:0 Жауен Хаджам (17-автогол)

2:1 Людовик Блас (30)

2:2 Игнатиус Ганаго (37)

3:2 Данило Перейра (60)

4:2 Килиан Мбапе (90+2)

ПСЖ: Донарума, Маркиньос, Мбапе, Мендеш, Меси, Мукиеле, Данило, Рамос, Руис, Витиня, Заир-Емери

Нант: Лафон, Блас, Кастелето, Сентонзе, Ганаго, Жирото, Хаджам, Моле, Мутусами, Палоа, Сисоко
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР